13 oktober 2023
19:30

Nora HC

Referat: HC Örnen/Örebro HU - Nora HC

Det blev en målrik seriepremiär för HC Örnen under fredagskvällen när man till slut stod som segrare mot Nora HC med 10-7.

Det märktes tydligt att det var första matchen för säsongen för båda lagen då det var en hel del misstag här och var under matchens gång. Inledningen av matchen präglades också av en hel del mål då det efter endast 10:48 in i den första perioden stod 3-3 på resultattavlan. Trots att resultatet var lika så var det viss fördel till HC Örnen i spelet då man skapade mer målchanser än sina motståndare. HC Örnen blandade bra spel med stundtals mindre bra spel där man är lite slarviga vid linjerna och tillåter Nora kontra genom 3 mot 2 lägen med jämna mellanrum. Innan perioden tog slut hann HC Örnen göra ännu ett mål och kunde gå till pausvila med en ledning med 4-3.

I den andra perioden kunde Nora kvittera till 4-4 efter ca fyra minuters spel. Efter detta präglades spelet av en del utvisningar och där HC Örnen kunde ta tillvara på sitt powerplay-spel när Jimmy Cronarp kan sätta 5-4 efter 07:19 i den andra perioden. Efter ungefär halva andra perioden byter Nora målvakt men får ingen direkt effekt av målvaktsbytet då Samuel Nordqvist förvaltar ett friläge på bästa sätt och utökar HC Örnens ledning till 6-4. Det målglada spelet fortsätter och innan den andra perioden är slut är ställningen 8-5 i HC Örnens favör.

Den tredje perioden börjar inte alls bra för HC Örnen när man släpper in två mål efter knappt tre minuters spel, detta efter lite lojt försvarsspel samt återigen slarv vid offensiv blå där man tappar pucken och Nora tillåts komma 3 mot 2 vilket man förvaltar. Ställningen är således 8-7 och tredje perioden ser ut att bli en jämn kamp mellan lagen. HC Örnen kan dock ta tag i sitt spel något och efter 11:22 tar sig Hampus Lindén igenom Nora-försvaret och kan sätta 9-7. Nora gör ett försök i slutet genom att ta ut målvakten men det är HC Örnen som kan fastställa slutresultatet till 10-7 när Tobias Bergström sätter den sista pucken i tom målbur.

En seriepremiär där HC Örnen blandar och ger där man göra både bra och mindre bra saker. Kommer man till ordning med ett rejälare försvarsspel och en större noggrannhet vid linjerna ska man nog kunna få ner antalet insläppta mål.

Nästa match är redan på tisdag den 17/10 då Fellingsbro/Frövi IK väntar på bortaplan.